En Son yazılardan harberdar olmak için Takip Et

Erzincan İliç Altın Madeni Kazası Kurtarma Çalışmaları ve Tutuklamalar

Erzincan İliç altın madeni kazasında mahsur kalan işçiler için kurtarma çabaları devam ederken, tutuklamalar ve detaylı incelemeler yaşanıyor. Güncel bilgilere buradan ulaşın.

Erzincan İliç altın madeni kazasında mahsur kalan işçiler için kurtarma çabaları devam ederken, tutuklamalar ve detaylı incelemeler yaşanıyor. Güncel bilgilere buradan ulaşın.

Erzincan İliç altın madeni sahasında kayan toprak altında mahsur kalan dokuz işçiyi bulma çalışmaları sürüyor. Bu olayla ilgili olarak ustabaşının da aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklandı, 4 savcı atandı. Arama kurtarma çalışmaları 1.708 kişinin katılımıyla devam ediyor.

Arama-kurtarma çalışmaları gece boyunca devam etti ve gündüz saatlerinde yeniden başladı. AFAD, JAK, Türk askeri ve sağlık ekipleri başta olmak üzere toplam 1.708 kişi, işçi bulmak üzere bölgeye sevk edildi. Operasyon beş drone, üç kimyasal, biyolojik ve nükleer araç, beş metal algılayıcı radar ve beş kurtarma köpeği tarafından destekleniyor.

Maden sahası ayrıca mobil konumlandırma sistemleri ve yer radar sistemleriyle uydu üzerinden izlenmektedir. Çalışmayı bölgeyi ziyaret eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar koordine ediyor.

Fırat Nehri'ne sızmanın önlenmesi amacıyla Sabırlı Nehri'nin nehre döküldüğü menfezin kapağı kapatıldı. Davaya dört polis müfettişi ve dört savcı bakıyordu. Savcılığın talimatıyla aralarında maden inşaatı yöneticisinin de bulunduğu 7 kişi tutuklandı. Jeologlar, maden mühendisleri ve iş güvenliği uzmanlarından oluşan yedi kişilik bir uzman heyeti, altın madeni sahasını denetledi.

Bilirkişi heyetinin raporu doğrultusunda incelemeler sürüyor.

Son Güncelleme: 2024-02-14T23:38:25+03:00

Bu konuyla ilgili bir fikriniz var mı?

Son Dakika Haberleri


Son Dakika Haberleri | En Son Bir Haber


En son bir haber | Son dakika ekonomi, finans, güncel, gündem, spor, Türkiye, dünya, magazin, teknoloji, yerel, kültür sanat haberleri

En son bir haber, güncel haberleri takip etmenin kolay yolu. Sıcak son dakika haberleri, internet haber sitelerinde kaybolma diye haber 7/24 ayağınıza geliyor. En son haber yazıları sitemizde.

Artık daha erişilebilir ve en son haberleri almak daha kolay. İnternet haber siteleri anlık haber güncellemeleri ve bilgiye hızlı erişim sağlar. 24 saat haber alırsınız, böylece önemli bir gelişmeyi asla kaçırmazsınız. En güncel haber yazılarını her zaman sitemizde bulabilirsiniz. Sitemizdeki haberler kategorilere ayrılmıştır.

Kullanıcı dostu arayüz, haber bulmayı kolaylaştırır. Haberleri mobil tarayıcınız üzerinden de takip edebilirsiniz. Bu, en son haberlere istediğiniz zaman, istediğiniz cihazdan erişmenizi sağlar. Sosyal medya platformları aracılığıyla en güncel haberlere kolayca ulaşın. Twitter (X) gibi platformlarda anlık bildirimler aracılığıyla en son haberleri kullanıcılara ulaştırın. Bu nedenle en son haberleri takip etmek hiç bu kadar kolay olmamıştı.