Sovyetler Birliği tarafından 1972'de fırlatılan ve atmosfere yeniden girmesi beklenen Kosmos-482 adlı uzay aracının kalıntıları Pasifik Okyanusu'na düştü.

Sovyetler Birliği tarafından 31 Mart 1972'de Venüs'e gitmek üzere fırlatılan ancak yörüngeye ulaşamayan Kosmos-482 adlı uzay aracının kalıntıları, atmosfere yeniden girdikten sonra Pasifik Okyanusu'na düştü. Uzmanlar, aracın düşüşünün Türkiye için de risk oluşturabileceğini belirtmişti.
1 ton ağırlığındaki iniş kapsülünün atmosfere girerek parçalandığı ve kalıntılarının okyanusa düştüğü tahmin ediliyor. Harvard Üniversitesi'nden astrofizikçi Jonathan McDowell, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kosmos-482'nin kalıntılarının Pasifik Okyanusu'na düştüğünü doğruladı.
Türkiye'nin de risk altında olduğu belirtilmişti: Kosmos-482'nin atmosfere yeniden girişi ve düşüş rotası, Türkiye'nin de içinde bulunduğu geniş bir coğrafyayı kapsadığı için potansiyel bir risk oluşturuyordu. Ancak, kalıntıların Pasifik Okyanusu'na düşmesiyle bu risk ortadan kalkmış oldu.
Olay, uzay araçlarının kontrolsüz şekilde atmosfere yeniden girişinin potansiyel tehlikelerini bir kez daha gündeme getirdi.