En Son yazılardan harberdar olmak için Takip Et

Dolar/TL Güne Yükselişle Başladı FED Belirsizliği ve Daha Fazlası...

Dolar/TL kuru güne değer kazancıyla başladı ve 30,8210 seviyesinden işlem görüyor. ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine ilişkin belirsizlikler devam ediyor.

Dolar/TL kuru güne değer kazancıyla başladı ve 30,8210 seviyesinden işlem görüyor. ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine ilişkin belirsizlikler devam ediyor

Dolar/TL kuru, güne değer kazancıyla başlamasının ardından 30,8210 seviyesinden işlem görüyor. Yeni güne yükselişle başlayan Dolar/TL, saat 10.50 itibarıyla yüzde 0,3 artışla 30,8210 seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,1 azalışla 33,1730, sterlin/TL ise yüzde 0,1 değer kaybıyla 38,8080 seviyesinde bulunuyor.

Dolar güne yükselişle başladı ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 30.8210TL'ye ulaştı. Dün kur, yüzde 0,1 azalışla 30,7178 seviyesinden tamamlamıştı. Euro ise saat 10.50 itibarıyla 33,1730 TL, sterlin ise 38,8080 TL seviyesinde bulunuyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizliklerin devam ettiğini ve bu durumun varlık fiyatlarında yön arayışını sürdürdüğünü belirtiyor. Ülkede dün açıklanan perakende satış verilerinin öngörülerin altında kalmasının enflasyonun gelecek dönemde hız kaybedebileceğine yönelik tahminleri desteklediği ifade ediliyor. Ocak ayında perakende satışlar beklenenin altında %0,8 düşerek geçen yılın Mart ayından bu yana en keskin aylık düşüşe işaret etti.

Analistler, bu verinin ekonomik aktivitedeki canlılığın azaldığına işaret edebileceğini ve Fed'in para politikası seyrine ilişkin daha fazla ipucu için daha çok verinin değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, Tüketici Fiyat Endeksi'nde yıl sonu artış beklentisi yüzde 42,96 olarak belirlendi. TCMB'nin politika faizine ilişkin cari ay sonu ve 3 ay sonrasına yönelik beklentiler ise yüzde 45 olarak belirlendi. Ayrıca, cari yıl sonu dolar/TL beklentisi 40,0212 oldu.

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD'de Üretici Fiyat Endeksi, inşaat izinleri ve Michigan tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceğini belirtiyor. Açıkça konuşursak, dolar endeksinin 105 ve 106 noktalarının direnç seviyeleri, 104 ve 103 noktalarının ise destek seviyeleri olduğu söyleniyor. FED belirsizliği ve daha fazlasını yakından takip edilmeli...

Son Güncelleme: 2024-02-16T15:06:24+03:00

Bu konuyla ilgili bir fikriniz var mı?

Son Dakika Haberleri


Son Dakika Haberleri | En Son Bir Haber


En son bir haber | Son dakika ekonomi, finans, güncel, gündem, spor, Türkiye, dünya, magazin, teknoloji, yerel, kültür sanat haberleri

En son bir haber, güncel haberleri takip etmenin kolay yolu. Sıcak son dakika haberleri, internet haber sitelerinde kaybolma diye haber 7/24 ayağınıza geliyor. En son haber yazıları sitemizde.

Artık daha erişilebilir ve en son haberleri almak daha kolay. İnternet haber siteleri anlık haber güncellemeleri ve bilgiye hızlı erişim sağlar. 24 saat haber alırsınız, böylece önemli bir gelişmeyi asla kaçırmazsınız. En güncel haber yazılarını her zaman sitemizde bulabilirsiniz. Sitemizdeki haberler kategorilere ayrılmıştır.

Kullanıcı dostu arayüz, haber bulmayı kolaylaştırır. Haberleri mobil tarayıcınız üzerinden de takip edebilirsiniz. Bu, en son haberlere istediğiniz zaman, istediğiniz cihazdan erişmenizi sağlar. Sosyal medya platformları aracılığıyla en güncel haberlere kolayca ulaşın. Twitter (X) gibi platformlarda anlık bildirimler aracılığıyla en son haberleri kullanıcılara ulaştırın. Bu nedenle en son haberleri takip etmek hiç bu kadar kolay olmamıştı.