En Son yazılardan harberdar olmak için Takip Et

Türkiyenin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Yurda Döndü Çiçeklerle Karşılandı

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki görevini tamamlayan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı yurda döndü. Çiçeklerle karşılanan Alper Gezeravcı karşılıklı olarak getirdiği Türk bayraklarını hediye etti.

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki görevini tamamlayan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı yurda döndü. Çiçeklerle karşılanan Alper Gezeravcı karşılıklı olarak getirdiği Türk bayraklarını hediye etti.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı yurda dönüyor. Alper Gezeravcı, Türkiye'nin ilk insanlı uzay bilimi görevini Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 18 gün sonra tamamlayarak 9 Şubat'ta Dünya'ya indi. Gezeravcı, ABD'deki incelemenin ardından başkanlık uçağıyla Ankara Esenboğa Havalimanı'na geldi.

Gezeravcı'yı burada Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ve ikinci Türk astronot iki Tuva Cihangir Atasever karşıladı.

Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'na yanında getirdiği 13 Türk bayrağını da çocuklara hediye etti. Ayrıca 13 çocuk Gezeravcı'ya çiçek taktim ettiler.

Gezeravcı ailesi de aynı uçakla evlerine döndü.

Milli Uzay Programı

Gezeravcı ile basın toplantısı düzenleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı, tarihi misyonun en büyük sonucunu Türk gençlerine kazandırdığı öz güven olduğunu söyledi.

Milli Uzay Programı'ndaki hedeflere yönelik çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Son Güncelleme: 2024-02-12T13:49:28+03:00

Bu konuyla ilgili bir fikriniz var mı?

Son Dakika Haberleri


Son Dakika Haberleri | En Son Bir Haber


En son bir haber | Son dakika ekonomi, finans, güncel, gündem, spor, Türkiye, dünya, magazin, teknoloji, yerel, kültür sanat haberleri

En son bir haber, güncel haberleri takip etmenin kolay yolu. Sıcak son dakika haberleri, internet haber sitelerinde kaybolma diye haber 7/24 ayağınıza geliyor. En son haber yazıları sitemizde.

Artık daha erişilebilir ve en son haberleri almak daha kolay. İnternet haber siteleri anlık haber güncellemeleri ve bilgiye hızlı erişim sağlar. 24 saat haber alırsınız, böylece önemli bir gelişmeyi asla kaçırmazsınız. En güncel haber yazılarını her zaman sitemizde bulabilirsiniz. Sitemizdeki haberler kategorilere ayrılmıştır.

Kullanıcı dostu arayüz, haber bulmayı kolaylaştırır. Haberleri mobil tarayıcınız üzerinden de takip edebilirsiniz. Bu, en son haberlere istediğiniz zaman, istediğiniz cihazdan erişmenizi sağlar. Sosyal medya platformları aracılığıyla en güncel haberlere kolayca ulaşın. Twitter (X) gibi platformlarda anlık bildirimler aracılığıyla en son haberleri kullanıcılara ulaştırın. Bu nedenle en son haberleri takip etmek hiç bu kadar kolay olmamıştı.